Sunday , April 18 2021

ZYRTARE: Për 5 vite janë dhënë 62.049 pasaporta bullgare

Ministrja e drejtësisë në Bullgari Ekaterina Zaharieva ka deklaruar se sipas të dhënadhe zyrtare të kësaj ministrie, 62.049 pasaporta dhe shtetësi bullgare janë dhë vetëm në 5 vitet e fundit, prej të cilave pjesa më e madhe janë dhënë maqedonasve, transmeton Fakte. Sipas statistikës bullgare, 60.194 shtetësi dhe pasaporta janë dhënë në bazë të deklarimit të “prejardhjes bullgare” ndërsa 1.855 sipas “naturalizimit të përbashkët”. Numri i kërkesave për shtetësi bullgare gjithsejt arrin në 3.574./FAKTE.Net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *