Friday , February 26 2021

Yildirim: Rusia mund t’a shfrytëzojë bazën ushtarake ‘Inxhirlik’

Kryeministri turk Yildirim ka pohuar se Rusia mund ta shfrytëzojë bazën ushtarake “Inxhirlik” në jug të Turqisë, shkruan Anadolu Agency në gjuhën ruse, transmeton Fakte. Në pyetjen e gazetarit, në Rusia ka kërkuar një gjë të tillë dhe nësedo të lejohej, Yildirim ka thënë “Kjo bazëpo shfrytëzohet për sulme ndaj ISIS. Deri tani Rusia nuk ka kërkuar shfrytëzimin e saj, pasi ajo ka dy baza në Siri. Nëse do nevoitej, sigurisht se edhe Rusia mund ta shfrytëzojë Inxhirlikun”- ka theksuar kryeministri turk.

Baza ushtarake “Inxhirlik” që gjendet në jug të Turqisë konsiderohet si bazë e përbashkët e NATO forcave, ndërsa deri më tani më së shumti është shfrytëzuar nga SHBA. Ate gjithashtu e shfrytëzojnë edhe Gjermania, Katari dhe vende tjera./FAKTE.Net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *