Sunday , May 19 2019

Vuçiç: Të gjithë serbët në një shtet është një ide e gabuar

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiç tha në Novi Sad, në një ceremoni që shënon 100 vjetorin e aneksimit të Vojvodinës nga Serbia, se Serbinë askush nuk ka arritur kurrë për ta pushtuar dhe se do të dështojnë edhe ata që sot janë duke u përpjekur një gjë të tillë.

Ai ka falënderuar qytetarët që ishin mbledhur përkundër shiut, duke thënë se pikërisht njëqind vjet më parë, në të njëjtën ditë ishte shi, dhe se njëqind vitet e ardhshme është e garantuar se askujt tjetër nuk do t’i takojë Vojvodina përveç se Serbisë, raporton portali serb Blic, percjell Fakte.

Sipas tij, “pas shumë ëndrrave të rreme, miliona viktimave të luftës dhe refugjatëve, pas politikave dhe vendimeve të këqija, ndarjeve ideologjike në të cilat serbët besuan verbërisht, kur ne jemi të shpërndarë në të gjithë Ballkanin, sot kemi një ndjenjë të tërësisë, një ndjenjë e Serbisë si pikë qendrore e mbështetje.


“Ne kemi nevojë për të hequr qafe idenë e gabuar që mund të bashkojmë të gjithë territoret e banuara nga njerëzit tanë, por ne duhet për të ruajtur unitetin e popullit tonë, gjuhën dhe kulturën. Ne serbët kudo që jetojmë kemi të njëjtën këmishë serbe…”-tha Vuçiç./Zeri

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *