Thursday , December 13 2018

UNICEF: Maqedoni e dyta në Evropë për vdekjen e foshnjeve

Përfaqësuesi i UNICEF-it në Maqedoni, ka apeluar subjektet politike dhe të gjithë faktorët relevant nē vend, të angazhohen për kushte më të mira për fëmijët, shkruan Fakte. Sipas të dhënave zyrtare nga Eurostat nga viti 2016, Maqedonia ka vendin e dytë në Evropë për vdekjen e foshnjave.

”Sipas të dhënave zyrtare, 28% e fëmijëve jetojnë në varfëri, vetëm 1 nga 300 fëmijë të varfër shkon në çerdhe parashkollore, ndërsa sipas PISA rangimit, Maqedonia mban vendin e 67 nga 70 për nivelin e suksesit në në shkolla” – ka deklaruar Benxhamin Perks./FAKTE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.