Wednesday , November 14 2018

‘Ta emërojmë qenin “Bujar”’, tekstet shkollore maqedonase fyejnë shqiptarët (foto)

Fyerjet ndaj shqiptarëve në tekstet shkollore në Maqedoni nuk kanë të ndalur, kësaj radhe në një libër në gjuhë maqedonase për klasën e gjashtë, shkruan Fakte. Në tekst përcjellet biseda e imagjinuar mes ëmës dhe birit të saj, ku vendosin që qenin e tyre ta quajnë “Bujar”.

MASH ka bërë korigjimin e më tepër gabimeve në tekste të ndryshme shkollore, mirëpo si duket ato nuk kanë fund. Kësaj radhe pritet reagim nga vetë zëvendëskryeministri i vendit, nga Bujari./FAKTE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.