Monday , April 22 2019

Sot ndahet çmimi Nobel për paqe

Në Oslo sot do te shpallet laureati per çmimin Nobel per paqe. Eshte bërë e ditur vetëm se janë propozuar 331 persona dhe organizata. Lista me te nominuarit është e fshehtë. 

Laureatin e zgjodhi Komiteti pesë-anëtarësh i Nobelit. 

Per here të pare çmimi Nobel per paqe i është ndarë në vitin 1901 Zhan-Anri Djunanit, Zvicër dhe Frederik Pasit, France. Çmimi Nobel nuk është ndarë gjatë Luftës së Pare dhe të Dytë Botërore, si dhe në vitet 1955, 1956, 1966, 1967dhe 1972. 

Ndryshe ditë me pare një media suedeze publikoi se gjasa per ta fituar Çmimin e sivjetmë kanë kryeministri i Maqedonisë Zaev dhe ai i Greqise Cipras, per marrëveshjen e arritur rreth emrit.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *