Tuesday , January 19 2021

Sot fillon Seminari i Gjuhës dhe Letërsisë Shqipe

Sot në Universitetin e Prishtinës, në Fakultetin e Filologjisë, do të bëhet hapja e punimeve të Seminarit të XXXV-të Ndërkombëtar për Gjuhën, Letërsinë dhe Kulturën Shqiptare.

Sipas një njoftimi për media, hapja solemne e Seminarit XXXV do të bëhet sot, në orën 12:00, në sallën e madhe të Fakultetit të Filologjisë në Prishtinë.

Drejtuesit e këtij seminari do të shpalosin materiale rreth varieteteve të gjuhës shqipe . Ata do të bisedojnë për gjendjen e shqipes sot dhe për të parë se cilët janë hapat të cilat duhet ndërmarrë më tuje në rast e shqyrtimit eventual të standardit të shqipes.

Pjesëmarrësit pritet të jenë gjithëpërfshirës, prej tyre rreth 20 arbëreshë nga Zara.
Seminari Ndërkombëtar i Gjuhës Shqipe fillon sot, dhe do të zgjasë deri më 26 gusht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *