Wednesday , July 28 2021

Sonte me sytë nga qielli, ja ora kur do shfaqet Superhëna

Të gjithë shqiptarët kane mundësi të shohin sonte një fenomen natyror që përsëritet rrallë. Superhena do të shfaqet sonte në 14 nëntor në qiellin e Shqipërisë, konkretisht në orën 21:09.

Në këtë orë hëna e plotë do të kalojë në pikën minimale të distancës me Tokës, vetëm 356,511 kilometra.

Bëhet fjalë për hënën më të ndriçueshme të 68 viteve të fundit dhe këtë fenomen natyror do të mund ta shohim sërish vetëm në vitin 2034.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *