Friday , April 23 2021

SKANDAL: Shtatorja e Isa Boletinit ilegalisht vendoset në Saraj

Sipas burimeve të Fakte.net në komunën e Sarajit, shtatorja e veprimtarit të madh kombëtar Isa Boletini në sheshin e fshatit Saraj po vendoset ilegalisht. Sipas këtyre burimeve, në planin urbanistik është paraparë vetëm sheshi por jo edhe vendosje e ndonjë shtatoreje. Si rezultat i kësaj, nuk ka as një leje për vendosjen e shtatores së Isa Boletinit në përvjetorin e vrasjes së tij, por gjithë kjo ceremoni nga funksionarët e BDI-së po bëhet në mënyrë ilegale, raporton Fakte.

Zyrtarët e komunës së Sarajit nuk deshtën të prononcohen për Fakte në lidhje me këtë skandal, duke u arsyetuar se këtyre ditëve janë të stërngarkuar në lidhje me evenimentin në fjalë.

Ndryshe, partia shqiptare në pushtet BDI disa vite me radhë ka premtuar vendosjen e tre bustave të veprimtarëve shqiptarë në qendër të Shkupit, për të cilët kishte marrë “leje” nga partneri i tyre maqedonas, por as kjo deri më sot nuk ka ndodhur. Zyrtarë më të lartë të kësaj partie kanë rënë në grackën e kolegëve të tyre maqedonas dhe ishin fotografuar me shtatore maqedonase duke menduar se janë shqiptarët “e tyre”.

Qytetarët shprehen se vendosja e shtatores së Isa Boletinit në fshatin Saraj është vetëm një klithmë e partisë së Ahmetit në tentim të përfitimit të ndonjë pike politike para zgjedhjeve parlamentare, duke u ballafaquar me mllefin dhe urrejtjen e madhe të popullit shqiptar ndaj paaftësisë dhe dështimit të tyre, por dhe posaçërisht ndaj vasalitetit të tyre ndaj partnerit maqedonas.

Kjo është shtatorja e dytë e veprimtarëve të nëdhenj shqiptarë që po vendoset në territorin e komunës së Sarajit, pas asaj të Adem Jasharit legjendarë që ishte vendosur në fshatin Radushë./FAKTE.Net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *