SKANDAL: qeveria mori 5 milion euro tatim nga ndihmat për vërshimet

Një skandal i paparë ka shpërthyer pasi qeveria e Maqedonisë ka marë 10 % tatim nga ndihmat e mbledhura nga Kryqi i Kuq, respektivisht nga 1420 denarë për çdo familje, ka deklaruar Sekretari i Kryqit të Kuq Sait Saiti, shkruan Fakte. Kjo organizatë kishte mbledhur mjete finansiare nga dinacione të qytetarëve që nëpërmjet numrave të tekefinave kishin ndihmuar banorët nga rajinet e vërshuara. Në ndihmë, përveç me njerëz dhe me mjete mekanizuese, edhe me para kanë ndihmuar Shqipëria, Austriam Bullgaria dhe shumë vende tjera.

Nga këto ndihma, 3515 famikje kanë përfituar nga 13.000 denarë, në vend se të marin nga 14.420 denarë, pasiqë qeveria ka marë 10% tatim nga paratë e mbledhura si ndihmë./FAKTE.Net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *