Monday , March 25 2019

Situatë alarmante në lumin Shkumbin

Kjo është pamja që të ofron sot lumi Shkumbin.

Hedhja e plehrave pa kriter në shtratin e lumit ka bërë që specialitet të japin alarmin për nivelin e lartë të ndotjes. Situata konsiderohet shqetësuese edhe nga vete drejtori  i mbrojtjes së mjedisit në bashkinë Elbasan, Taulant Sinani.

Sinani u bëri thirrje konsumatorëve të mos konsumojnë peshkun e lumit, pasi përbën rrezik.

Shkumbini ka një gjatësi prej 181 km dhe derdhet direkt në Adriatik. Ky lume ka patur tepër të theksuar problematiken e ndotjes dhe nga viti në vit, situata ka ardhur duke u rënduar.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *