Wednesday , August 4 2021

Shumë universitete, shumë analfabetë

Përfaqësuesit ndërkombëtarë në vend kanë kërkuar që rezultati i PISA-s të diskutohet edhe në Parlamentin e Kosovës. Ekspertë të arsimit thonë se politika ka rol vendimtar në degradimin e universiteteve në Kosovë, të cilët janë pjesë e ciklit vicioz të gjendjes katastrofike në arsimin kosovar

Pas rezultateve të dobëta në testimin e PISA-s për cilësinë e arsimit, Qeveria e Republikës së Kosovës ka aprovuar të mërkurën Planin Strategjik për Zhvillimin e Arsimit në Kosovë për periudhën pesëvjeçare (2017 – 2021).

Pavarësisht kësaj, përfaqësuesit ndërkombëtarë në vend kanë kërkuar që rezultati i PISA-s të diskutohet edhe në Parlamentin e Kosovës.

Zyra e BE-së në Kosovë, Bashkëpunimi Gjerman për Zhvillim, Agjencia Austriake për Zhvillim, Ambasada e Zvicrës dhe World Learning në Kosovë kanë lëshuar dje një deklaratë të përbashkët, duke shprehur shqetësimin lidhur me rezultatin në PISA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *