Thursday , August 5 2021

Shqiptarja e Manastirit me porosi prekëse: Na duhet ndihmë nga Shqipëria dhe Kosova

Sibela Alimovska është një shqiptare nga Manastiri e cila publikisht po kërkon ndihmë nga Shqipëria dhe nga Kosova për shqiptarët e kësaj ane, shkruan Fakte. Sibela ka kërkuar që Shipëria dhe Kosova të hapin konsullatë në Manastir dhe kështu të kujdesen për popullatën shqiptare e cila ka nevojë për gjithçka por më së shumti për literaturë shqipe. Ajo mes tjerash ka shkruar:

“Manastiri ka nevojë që Shqipria dhe Kosova ta kethejnë koken pak nga ne, dhe te hapin konsullatë. Shkolla shqipe eshte ne nivel te ulet Sa i perket gjuhes shqipe, shume pak e flasin gjeneratat e reja. Ne vend se ne gjuhen shqipe, ata shkojnë e ndjekin kurse te gjuhes turke gratis, te financuar nga Turqia Tëmos flasim per instituciont qe tradicionalisht janë etnike deri sot. Pa asnje shqiptar eshte Biblioteka Nacionale me shume pak libra shqip, kurse ne Arkivin shteteror, duhet te jesh heroj qe te marrësh nje informatë per te kaluaren tonë shqipe.”./FAKTE.Net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *