Tuesday , June 22 2021
Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2017-02-20 12:40:29Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com

Shkupi tejkalon standardet vjetore të BE-së për ndotjen e ajrit

Qyteti i Shkupit ka tejkaluar standardet vjetore evropiane për ndotjen e ajrit madje edhe në muajin shkurt, e cila është një kujtesë e turpshme e katastrofës ekologjike dhe shëndetësore të cilat e përjetojnë banorët e  Shkupit”, informojnë aktivsitët nga komuniteti ekologjik “Shkupi smog alarm”

“Rikujtojme se Banka Botërore vlerëson se në Maqedoni nga ndotja e ajrit çdo vit vdesin nga 1.350 qytetarë. Apelojmë deri te autoritet lokale dhe qendrore që të ndërmarrin masa urgjente për përmisimin e ajrit në Shkup dhe në gjithë Maqedoninë. Bëjëm apel që qytetarët të shfrytëzojnë transportin public apo bicikleta”, qëndron në apelin e “Shkup smong alarm” që kanë dorëzuar deri te administrate e qytetit të Shkupit, Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, delegacionit të EU në Maqedoni, si dhe disa ambasadave të SHBA-së, Gjermanisë, Britanisë së Madhe etj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *