Wednesday , April 21 2021

Seul: Koreja Veriore ka kryer provë me bombë bërthamore me intensitet prej 10 kilotonësh

Qeveria e Koresë Jugore njoftoi se Koreja Veriore ka kryer provën e pestë bërthamore, njoftojnë mediat lokale.

“Sipas analizave tona, Korej Veriore ka kryer provë me bombë bërthamore me intensitet të shpërthimit prej rreth 10 kilotonësh”, deklaroi një përfaqësues i Ministrisë së Mbrojtes koreanojugore.

Kjo është prova më e fuqishme bërthamore e kryer ng Pheniani deri më tani.

Autoritetet në Korenë Veriore konfirmuan se kanë kryer provë bërthamore.

Pheniani e kualifikon këtë provë si të suksesshme dhe shprehu bindje se forcat e tyre janë të afta që të montojnë mbushje bërthamore qelizore në raketa balistike.Në njoftimin e publikuar nga mediat shtetërore thuhet se prova bërthamore është kryer që t’i kundërpërgjigjet “armiqësive të SHBA-së”

Televizioni theksoi se gjatë provës bërthamore nuk është regjistruar rrezatim dhe nuk ka pasur pasoja për mjedisin e jetesës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *