Friday , April 23 2021

Selmani: Qeveria do të zyrtarizojë korrupcionin e mediumeve

Kryetari i Shoqatës së gazetarëve të Maqedonisë (SHGM), Naser Selmani, ka reaguar në lidhje me përgatitjen e një propozim-ligji për mediat, nga ana e qeverisë.

Sipas tij, ky ligj do të ketë pasoja të frikshme mbi lirinë e mediave dhe do të thotë ligjshmëri të korrupsionit në media dhe goditje më e madhe ndaj tentimeve të deritanishme të çlirimit të mediave nga kontrolli i OBRM-PDUKM-së.

Ai shton se me këtë ligj, qeveria do të vazhdojë të mbetet krijuesi i politikave redaktuese dhe kadrovike në media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *