Thursday , April 22 2021

Rritet çmimi i derivateve të naftës

Çmimet e benzinës sonte nga mesnata do të shtrenjtohen për gjysmë denarë për litër, ndërsa çmimi i dieselit rritet për një denarë, ka vendosur Komisioni Rregullator për Energjetikë (KRRE).

Me këtë vendim, bëhet rritja e çmimit me pakicë të derivateve të naftës, mesatarisht me 2.32, përkatësisht 1.56 %.

Çmimi i ri i Eurosuper 95 do të jetë 62.50 dhe Eurosuper 98 do të jetë 64,50 denarë për litër. Eurodiesel do të shitet për 50 dhe ekstra vaji i lehtë për amvisëri (EL 1) për 38.50 denarë për litër.

Arsyeja për rritjen e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës nga KRRE i cekin 2.45 % çmimi mesatar i naftës së papërpunuar në tregun botëror në 14 ditët e kaluara dhe 0,595 % më të lartë të dollarit kundrejt monedhës vendase.

FAKTE.Net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *