Wednesday , October 23 2019

Rigjistrimi në Maqedoni: Përcaktimi etnik, evitohet shkaku i martesave të përziera (video)

Rigjistrimi në Maqedoni po shkakton telashe akoma pa filluar. Kjo për faktin se maqedonasit po frikësohen nga numri real i shqiptarëve, por edhe i bashkësive tjera etnike, shkruan Fakte. Drejtori i Entit sttistikor, para disa ditëve ka paralajmëruar se në regjistrimin e popullsisë në Maqedoni, që është parparë të mbahet në vitin 2020, nik do të mund të përcaktohet përkatësia etnike dhe fetare.

Kjo ka shkaktuar reagim të madh dhe të kuptueshëm nga shqiptarët, pasi të drejtat e tyre, sipas kushtetutës janë të lodhura me pêrqindjen e tyre në vend.

Tani, drejtori i statistikës, ka sajuar një arsyetim tjetër, tepër qesharak, pasi sipas tij, fëmijën nga martesa të përziera mund të ndjehen keq, nëse do të puetëshin për përkatësinë etnike. Për të ardhur keq, apo jo?/FAKTE

 

REGJISTRIMI I POPULLSISËSIMOVSKI: DEBATE PËR GRAFËN E PËRKATËSISË ETNIKE

Publiée par Klan Macedonia Television sur Samedi 17 novembre 2018

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *