Wednesday , August 4 2021

REKORD: Maqedonia e treta në botë me papunësinë e të rinjëve

Maqedonia ka arritur vendin e tretë në botë pas Greqisë dhe Bosnjes, me numrin e të rinjëve të papunësuar, shkruan Fakte. Sipas statistikave më të reja botërore, mbi 52% e të rinjve në vend janë të papunë.

Ekspertët shprehen se për këtë më “meritorë” janë politikat e këqija ekonomike por edhe politikat e këqija të arsimit të mesëm dhe të lartë profesional. Pjesa më e madhe e të rinjve kanë lëshuar vendin ose po kërkojnë mundësi për ta bërë këtë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *