Sunday , May 19 2019

Rama nga Prizreni: Qëllimi i kësaj mbledhjen është tu presim hovin armiqve

Në ceremoninë e përurimit e shtatoreve  të tre kolosëve të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, kryeministri Rama deklaroi  se amaneti dhe misoni  i kësaj lidhjeje kishte për synim shpalljen e pavarësisë së Kosovës.

Ai theksoi rëndësinë  dhe punën e intelektualëve të cilët u përpoqën dhe ia dolën mban  për krijimin e shtetit shqiptar, pavarësisht  pengesave nga armiqtë në rrjedhat historike, percjell Fakte.

“Nëpër rrugët e qytetit sot kishte një atmosferën të jashtëzakonshme.  Qëllimi i kësaj mbledhjen është tu presim hovin armiqtë dhe të mbrojmë  trojet që na kanë lënë stërgjyshërit tanë.  Lidhja Shqiptare  është  simboli i bashkimit të trojeve.

I biri i Avdyl FrashërI, Mid’Hati pati shkruar se pavarësia e Kosovës  ishte amaneti dhe përmbushja  e misionit të lidhjes shqiptare  të Prizrenit.  Pse Kosova përjetëson një mohim të papranueshëm, atë të ndalimit të ndalimit të lëvizjes së lirë”, tha Rama.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *