Tuesday , June 22 2021

Qarkullimi hekurudhor tre ditë me radhë në ndërprerje

Qarkullimi hekurudhor në Maqedoni tashmë tre ditë me radhë është në ndërprerje të tërësishme për shkak të protestës së të punësuarve në Hekurudhat e Maqedonisë “Insfrastruktua” sindikatat e të cilave kërkojnë zgjidhje të problemit me pagesën e pagave.

Nuk qarkullojnë as trenat për udhëtarë e as ato të mallrave, informojnë nga Stacioni hekurudhor në Shkup.

Protesta është në organizim të organizatës së Sindikatës së pavarur të HM “SZHM -Infrastruktura” dhe “ANS – Zhelezniçari”.

Nga Hekurudha e Maqedonisë Transport SHA Shkup informojnë se para fillimit të fundjavës të punësuarve do t’u paguhet pjesa e dytë e pagave për dhjetorin 2016, ndërsa deri në fund të muajit edhe paga e janarit për vitin 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *