Friday , February 26 2021

Presidenti Kinez Xi viziton udhëheqësinë myslimane në provincën Ningxia

Presidenti kinez Xi Jinping ka vizituar provincën autonome veri-perendimor Ningxia Hui, ku është takuar me udhëheqësit klerik mysliman, shkruan Fakte. Ai gjatë takimit ka kërkuar që ” të promovohet harmonia fetare e sociale, në këtë mënyrë të krijohet  mbrojtje nga infiltrimet jolegale me qëllime religjioze”.

Xi ka theksuar se është e një rëndësie të madhe toleranca ndërfetare dhe sociale të forcohet në provincën Ningxia, që është vendi me më shumë qytetarë kinez të përkatësisë fetare islame. Kështu do të forcohej koherenca dhe uniteti brenda grupeve të ndryshme religjioze dhe etnike, është shprehur Presidenti Xi.

Ai vizitoi edhe xhaminë Xincheng në Yinchuan, kryeqyteti provincial./FAKTE.Net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *