Monday , April 19 2021

Portugezi Guteresh është sekretari i ri i Kombeve të Bashkuara (VIDEO)

Këshilli i Sigurimit të OKB-së thotë se portugezi, Antonio Guterres është zgjedhur sekretari i ri i Kombeve të Bashkuara, transmeton Klan Kosova.

Guterres, 66 vjeçari është “favorit i qartë” për tu bërë shef i ardhshëm i OKB-së, ka thënë ambasadori rus i OKB-së, Vitaly Churkin.

Si shef i refugjatëve të OKB-së, Guterres vazhdimisht  ka bërë thirrje ndaj komunitetit ndërkombëtar për krizën më të keqe të refugjatëve  që nga Lufta e  Dytë Botërore.

“Unë jam angazhuar totalisht si kreu i UNHCR-së për 10 vjet” tha ai gjatë një debati mes kandidatëve këtë verë.

“Ju nuk mund ta imagjinoni se çfarë është të shikosh vuajtjet e paimagjinueshme të këtyre njerëzve”.

Fakti se ai ishte premtuar të jetë aktivist në çështjet humanitare gjithashtu e bën befasuese fitoren e Guterres, pasi Rusia dhe Kina në veçanti kanë qenë rezistente ndaj aktivistëve në postet e larta të OKB-së.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *