Tuesday , April 20 2021

PO RIPAROHET INFRASTRUKTURA E DËMTUAR NË HASANBEG

Në Hasanbeg prej sot do të riparohet infrastruktura e dëmtuar, gypat në kanale të hapura dhe do të formohen kalime mbi kanalet që të mundësohet zhvillimi normal i komunikacionit.

Në këtë lagje sot në terren është kryetari i komunës së Qytetit të Shkupit Koce Trajanovski dhe ministri i Mjedisit të Jetesës dhe Planifikimit Hapësinor, Bashkim Ameti me ekipet e Qytetit të Shkupit dhe ndërmarrjeve publike.

“Filluam me riparimin e gypave në kanale të hapura në Hasanbeg dhe me riparimin e kalimeve të veçanta mbi kanalet për të mundësuar një rrjedhë normale të komunikacionit. Dua të falënderoj të gjithë kompanitë që dhuruan tuba dhe makineri ndërtimi dhe ndihmuan në ballafaqimin me pasojat e përmbytjes. Rregullohet edhe rruga drejt Kamnikut”, tha Trajanovski.

Sipas tij, në terren tashmë duken edhe rezultatet nga aktivitetet për pastrim.

“Mbeturinat dhe mbeturinat e ndërtimit pastrohen në mënyrë intensive me makineri dhe rrugët lahen me cisterna. Në vijim janë edhe aktivitetet për dezinfektimin e shtëpive”, tha Trajanovski, i cili falënderoi kolegët kryetarë që kanë dërguar cisterna.

Ai u bëri thirrje edhe kryetarëve të tjerë që disponojnë me makineri të tilla për të ndihmuar.

Trajanovski shtoi se në terren janë edhe vlerësuesit e dëmeve nga përmbytjet të cilët i vizitojnë shtëpitë e prekura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *