Petkovski: Marrëveshja me Gruevskin është marrëveshje si me djallin

Kanë filluar reagimet e partive politike që nuk ishin pjesë e bisedimeve për marrëveshjen e arritur nga OBRM-PDUKM, LSDM, BDI e PDSH, transmeton Fakte.

Që nga fillimi i këtij formati të negociatave PRSD tregoi se ulja në tryezën e bisedimeve me kriminelët e provuar vështirë se mund të ofrohet një mënyrë për të dalë nga kriza politike, sidomos duke pasur parasysh se ajo nënkupton përgjegjësi politike dhe ligjore të anëtarët e OBRM-PDUKM-së, e cila 10 vjet terrorizon dhe kriminalizojnë Maqedoninë, thuhet në qëndrimin e partisë.

“Përvoja e bisedimeve politike marrëveshjeve me OBRM-PDUKM tregon se çdo marrëveshje me ta është si marrëveshje me djallin. Fjala e dhënë për ta nuk lëshon asnjë detyrim moral apo politik dhe përgjegjësinë që t’i përmbahen marrëveshjes, veçanërisht në qoftë se kjo do të thotë ikje nga historinë politike. Pjesëmarrja marrëveshjen e ‘vdekur’ Përizhino 1 dhe 2, të gjithë këto të shkelura’, thuhet ndër të tjera nga partia.

Kryetari i kësaj partie, Tito Petkovski nuk beson në asnjë marrëveshje me OBRM-PDUKM, në lidhje me Marrëveshjen për dalje nga kriza që dje u arritë nga katër partitë e mëdha politike.

‘Zgjedhje në dhjetor do të ketë vetëm në qoftë se krerët e partive vlerësojnë se diçka e tillë u përgjigjet. Nëse jo, kjo do të pengojë realizimin e marrëveshjes, siç e shohim atë gjatë gjithë kohës e deri më tani’, tha Petkovski. /Telegrafi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *