Wednesday , April 21 2021

PAVLOPULOS: MAQEDONIA KA QENË , DHE DO TË MBETET GREKE

Kryetari i Greqisë  Prokopis Pavlopulos edhe njëherë e përsëriti qëndrimin e tij kategorik se Maqedonia është greke, transmeton Fakte.

Maqedonia ka qenë dhe do të mbetet greke, tha Pavlopulos në fjalimin e tij në Voden ,ku u shpall qytetar nderi .

Ai përsëri e akuzoi Maqedoninë se “ me kërkesa irredentiste nuk mund t’i bashkohet Unionit Evropian, sepse i shkelin  ligjet evropiane “.

Insistimi për emrin, që do të thotë irredentizëm , e shkel   të drejtën Evropiane, për  këtë arsye nuk ka integrim për fqinjët tanë në Bashkimin  Evropian . Ne e theksuam qartë se dëshirojmë marrëdhënie të mira fqinjësore dhe miqësi. Por kjo kalon nëpërmjet respektimit të historisë dhe të institucioneve të vetë Evropës tha Pavlopulos./TV21

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *