Monday , March 25 2019

Paunov: Në parlamentin e Serbise te flitet edhe shqipja

Se vertete Presheva ka rene ne gjume dhe po ben politike lojale ndaj Beogradit deshmon edhe drejtoreshe e Zyrës për të Drejtat e Njeriut per Pakicat  znj. Suzana Paunov e cila sot ka kërkuar qe perfaqesuesit e e opakicave ne rpalmentin serbe, sikur shqipja ashut dhe gjuhet tjera te pakicave mund te flaisn gjuhen e tyre amtare ne Kuvendin e  Serbisë, qe ne fakt kjo kerkese eshte dashur te del nga Presheva, përcjell Fakte.

Sipas znj.Paunov “anëtarët e pakicave në parlament mund të flasin në gjuhën e tyre amtare..” (“Pripadnici manjina u parlamentu mogu da se obraćaju na maternjem jeziku”)

Me miratimin e ndryshimeve në Ligjin për përdorimin zyrtar të gjuhës së pakicave kombëtare janë lejuar për të paguar në Parlament në gjuhën e tyre, tha sot drejtori i Zyrës për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave Suzana Paunovic, raporton Tanjug, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

Ajo shtoi se kufizimi u hoq edhe atyre deputetëve, pakicat kombëtare të të cilave përfaqësonin dy përqind të popullsisë së përgjithshme.

Paunović i shpjegoi RTS-së se tani ky limit nuk ekziston dhe se të gjithë anëtarët e pakicave kombëtare mund të kthehen në gjuhën e tyre amtare./PreshevaJonë

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *