Wednesday , July 28 2021

Pas 104 viteve përsëri do të thirret ezani në Manastir (Video)

Pas restaurimit, konservimit dhe rikonstruimit të xhamisë Hajdar Kadiu, me faljen e namazit të xhumasë u bë hapja solemne. Në prezencën e përfaqësuesve të BFI-së dhe delegacionit të Turqisë i kryesuar nga zv.kryeministri Veysi Kaynak, para besimtareve musliman të Manastirit i hapën dyert e njërës prej Xhamive më të lashta të rajonit, siç u pagëzua “Princesha e Ballkanit”.

Nga Qendra nacionale për konservim që ka bëre restaurimin e kësaj Xhamie, me financimin e mbi 1 milion eurove nga Drejtoria e Vakëfeve të Turqisë, thonë se që nga viti 1912 Xhamia e Hajdar Kadiut u la në harresë dhe në mëshirë të fatit./Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *