Thursday , June 24 2021

Nikolla Jankullovski është rektori i ri i UKM-së

Dekani dhe profesori i fakultetit të Medicinës, Nikolla Jankullovski është zgjedhur rektori i ri Universitetit “Shën Kirili dhe Metodi” (UKM).

Jankullovski ka marrë 43 vota, ndërkaq për Novokovskin kanë votuar 6 persona, ndërkaq 6 vota kanë qenë të pavlefshme.

Përpara zgjedhjes së rektorit të ri, Plenumi Studentor e ka lëshuar seancën sepse Senati i ka verifikuar mandatet e Parlamentit Studentor, i cili sipas studentëve është jo-legjitim.

Ndryshe, Jankullovski në fellën akademike njihet si njeri i afërt me regjimin aktual në pushtet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *