Monday , August 20 2018

Ministia e Shëndetësisë kundër asaj të arsamit: Asnjë fëmijë s’guxon të ngelë pa regjistruar në shkollë

Ministrja e Arsimit në Maqedoni ka kundërshtuar ashpër qëndrimin e Ministrisë së Shëndetësisë për vakcinimin e fëmijëve parashkollor, shkruan Fakte. Deskoska ka thënë se vakcinimi nuk mund të jetë kusht për regjistrim në çerdhe dhe shkollë.

“Në Kushtetutën e Maqedonisë thuhet se arsmimi primar është i detyrueshëm. Kjo do të thotë se asnjë fëmijë nuk guxon të ngelë jashtë sistem arsimor. Nevojitet kampanjë për të edukuar dhe këshilluar prindërit për vakcinimin, si dhe sankcione./FAKTE.Net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.