Kemi referendum të pasuksesshëm. Politika e Zaevit, pësoi debakël. Me këto fjalë e nisi konferencën për shtyp, lideri i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski.

“Numri i qytetarëve, që apstenuan, ose votuan kundër është drastikisht më i madh se ia tyre që kanë votuar për. Është fakt se marrëveshja nuk mori dritë e gjelbërt, por stop. Populli tregoi vetëdije patriotike. Qytetarët ata që votuan kundër, edhe ata që nuk votuan, e dërguan mesazhin se kjo është Maqedonia”, th ai.

“Do të ju fitojmë se kjo sot, është humbje jo vetëm për marrëveshjen me Greqinë por edhe krimet e Qeverisë, tenderët e kurdisur, ekonominë shkatërruar, për mospasjen e projekteve në arsim dhe shëndetësi. Zaev dhe qeveria e tij janë të delegjitimuar. Politikat e Zaevit dhe qeveria ranë, dhe kjo është e artë për një numër të madh të qytetarëve. Dy muaj, keni shpërndarë të pavërteta, dy muaj keni porositur anketa, hipnozë kolektiva për të manipuluar popullin. Tani qëndroj këtu dhe mund të shihemi në sy. Edhe atëherë edhe tash ju them se Maqedonia do të fitoj dhe do të vazhdoj të fitojë. VMRO-DPMNE ka qenë është dhe do të jetë më popullin, sepse organizimi është populli dhe populli është organizata. Populli do të ju fitojë”, u shpreh Mickoski.