Thursday , January 28 2021

Merkel e vendos pikën: Nuk ka më kthim për Britaninë në BE

Liderët e Bashkimit Evropian, përfshirë edhe kancelaren gjermane, Angela Merkel, kanë thënë në Bruksel se Britania e Madhe më nuk ka kthim si anëtare e BE-së.

Qeveria britanike, së pari duhet zyrtarisht ta njoftoj Bashkimin Evropian për largim nga anëtarësia në mënyrë që të nis zyrtarisht dhe legalisht përjashtimi i Britanisë së Madhe nga Unioni dhe të nisin bisedimet për marrëdhëniet e reja si dy entitete të ndara, transmeton lajmi.net.

Kjo thuhet në dokumentin e përgatitur të mbledhjes së 27 shefave të shteteve apo qeverive të BE-së të cilët sot, pa praninë e kryeministrit britanik, David Cameron, i kanë shqyrtuar detajisht të gjitha pasojat që burojnë nga vendimi i qytetarëve britanik që të largohen nga BE-ja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *