Wednesday , July 28 2021

Me rebalancin, gjysnë milion euro më pak për sheshin “Skenderbeu” (video)

Eshte shkurtuar buxheti per ndertimin e Sheshit “Skenderbeu” ne Shkup. Alsat jozyrtarisht meson se ne seancen e djeshme to Qeverise, gjate ribalancit to buxhetit ciendror, eshte shkurtuar ne menyre to konsiderueshme buxheti i parapare per ndertimin e sheshit Skenderbeu. Nga 193 milion denare to parapare per vitin 2016 per ndertimin e ketij buxheti, tashme kjo shume eshte ulur ne 167 milion. Behet fjale per nje claim to konsiderueshern prej 26 milion denaresh ose ndryshe, rreth 433 mije eurosh.
Te kontaktuar nga Alsat, per kete nuk pranuan to flasin as ministrja e veteqeverisjes lokale, Shihret Elezi dhe as zv/kryeministri Festim Halili. Si pasoje e ndryshimit, disa here to projektit fillestar to ndertimit to ketij sheshi, dhe tani se fundi edhe shkurtimit to buxhetit, punimet po zgjaten kurse qytetaret, shprehen to indinjuar nga kaosi qe po shkaktohet, sidomos ne trafik.
“Pengon dhe po zgjatet shume tashme dhe kushedi edhe sa do to zgjase. Nese perfundon sipas afatit to parapare do to ishte mire por nuk besoj.”
“Disa here na ka rene rruga ketu dhe behet shume i dendur dhe mendoj se duhet to pershpejtohen punet.” “Kuptohet qe pengon megjithate do to durojrne. Po zgjate shume.” Nga Komuna e cairit thone se parate e minusuara nga buxheti i vitit 2016 duhet to kalohen ne buxhetin e vitit 2017 dhe transferimet e ketilla nuk ndikojne ne zhvillimin e punimeve.
“Buxheti i parapare per realizimin e Sheshit “Skenderbeu” eshte 651 milion denare. I njejti eshte i parapare ne kater vice buxhetore do to thote ne nje kornize prej 4 vitesh dhe to njejtat mund to ridedikohen Brenda viteve. Ketu nuk ka asnje problem. Nuk e ngadaleson realizimin e Sheshit “Skenderbeu”. fvljetet qe jane shkurtuar nga buxheti i vitit 2016, to njejtat do to mbarten ne vitin 2017″, tha Nedim Rama, sektori per financa prone Komunes se cairit.
Nlegjithate pavaresisht heqjes se 26 milion denareve per kete vit, buxheti i parapare per vitin 2017 mund to shihet se ka mbetur i pandryshuar. /AlsatM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *