Thursday , June 24 2021

Mbyllen 6 institucione të arsimit të lartë privat në Kosovë

Agjencia e Akreditimlt e Kosoves (AKA) nuk ua ka vazhduar akreditimin institucional gjashte institucioneve në ndryshme.
Kolegji “Victory”, “Fakutteti Ekonomik i Lubjanes”, “EADA” School, Kolegji “VPA”, Kolegji “Humanistika” dhe “Kolegji Internacional i Prizrenit^ janë institucione që do të mbyllen.
Lajmin e ka konfirmuar per Kosovapress, Kryetari i Këshillit Shtetëror të Cilësisë (KSHC) në AKA,
Blerim Rexha, i cili ka konfirmuar mbylljet e ketyre institucioneve.
Ai ka bërë të ditur se ato kanë pasur akreditim në  të kaluarën, mirëpo nuk i kanë plotësuar kriteret në bazë të UA per akreditim, ndërsa disa të tjera nuk kanë pasur interesim që ta vazhdojnë biznesin e  tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *