Saturday , June 19 2021

MBI 30.000 CIVILË SHPËRNGULEN NGA ALEPO

Më shumë se 30.000 civilë kanë ikur në ditët e fundit nga provinca e Alepos së Sirisë, për shkak të luftimeve mizore mes forcave qeveritare siriane të mbështetura nga ato ruse dhe militantëve të Shtetit Islamik.

Forcat qeveritare siriane të mbështetura nga forcat ajrore ruse dhe artileria, janë duke zhvilluar luftime të ashpra me xhihadistët e Shtetit Islam. Që nga fillimi i ofensivës, në janar të këtij viti, forcat qeveritare kanë marrë nën kontroll rreth 90 fshatra në provincën e Alepos, raporton AFP. Por dhuna mizore nga ushtarët qeveritarë, ka bërë që civilët të shpërngulen nga vendbanimet e tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *