Maqedonia megjithatë lëshoi euro-obligacionin për borxh të ri prej 650 milion euro

Edhepse javën e kaluar u stopua lëshimi i euro-obligacionit për borxh të ri prej 650 milion euro, Reuters shkruan se sot përsëri ky euro-obligacion është proceduar, shkruan Fakte. Të enjten e kaluar bankat e interesuara për bonot, kryesisht nga Gjermania u tërhoqën nga interesimi për blerje, pas një letre të opozitës në Maqedoni se ky transakcion ishte në kundërshtim me ligjet vendore dhe se shteti nuk do të qëndronte pas tij nëqoftëse ai do të realizohej, në rast të ndërrimit të pushtetit. Menjëher pas kësaj u tërhoq euro-obigacioni nga shitja ndërsa kryeministri i Maqedonisë Emil Dimitriev paraqiti rrezikun për mungesë të rrogave dhe pensioneve si pasoje e deficitit buxhetor./FAKTE.Net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *