Saturday , July 24 2021

Lunaçek: Asociacioni nuk do ketë kompetenca ekzekutive

Nënkryetarja e Parlamentit Europian dhe raportuesja për Kosovë, Ulrike Lunaçek ka bërë të ditur se Asociacioni i komunave me shumicë serbe në Kosovë duhet të zbatohet sipas marrëveshjes, por që ky trup nuk do të ketë kompetenca ekzekutive.

“Asociacioni është trup i bashkësisë lokale dhe duhet të merret me tema lokale, e nuk mundet të ketë juridiksion shtetëror. Kjo përcaktohet edhe në marrëveshje. Në Serbi ka aspirate që AKS do të ketë mandate ekzekutiv, që është e pamundur”, ka thënë Lunaçek, transmeton Koha.net.

Ajo më tej ka cilësuar Dialogun mes Beogradit dhe Prishtinës si dialog që ka progres, por që po ec me hapa të ngadaltë.

image-0-02-05-58a86c83c37037f98ef2f603d74de7c8f8c73d9d74209c9a501bf7fce6309753-voutput_grkovd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *