Tuesday , June 22 2021

Kumanova është bërë varri i shqiptarëve ?!

Nga Skënder MULLIQI

Mjaftë kujë e vajë nën qatitë tona. Mjaftë më  varre që po na i hapin bishat serbo -maqedonase në trojet tona etnike. Na i vranë dhe masakruan  në Kosovë gjatë luftës bishat serbe afër 1400 fëmijë . Po  na i vrasin prapë fëmijët  dhe bijët tanë bishat maqedonase. Po na vrasin do hiqa , të cilëve ka ardhur koha më ua treguar vendin.  Vrastarët e  tipit shoven  të Nikolla Gruevskit dhe argatëve të tij, sigurisht së do tu ndalet turri   , të cilët nuk  po e dinë as Zotin për Zot.

Të jetosh i rrethuar në të katër anët më armiqë serbosllavë , nuk ka më vështirë. Ne shqiptarët e patem  fatin e keq . Nuk ka  njeriu së si të mbetet indiferent karshi vrasjëve makabre për të cilat po ndëgjojmë aq shpesh. Një vrasje e cila na tronditi të gjithëve  nga vargu i vrasjeve  në Maqedoni është edhe vrasja mizore e Almirit   4 vjeqarë nga Kumanova. Ky qytet  është bërë varri i shqiptarëve nga shovenistet sllavomaqedonas. Ende pa u tharë gjaku i djemëve më të mirë të kombit, të ekzekutuar nga kriminelët maqedonë në pushtet , u shtyp pa fije mëshire një filiz i cili sa po e kishte parë botën. U shua jeta e Almirit nga ata të cilët nuk po pushojnë të rrahin dhe vrasin shqiptarë sa herë që po deshirojnë në tokën e tyre. Bishat maqedonase janë quar peshë , duke vepruar pa rreshtur  kunder shqiptareve më të drejta të nëpërkëmbura në këtë republikë .Kanibalët në këtë republikë banane nuk po ngopën më gjakun e shqiptareve. Vranë Almirin dhe plagosën edhe dy anëtar të familjës   të Sedat Aliut  babait të voglushit. Pesha e dhembjës është e madhe , sa edhe vet vrasja e Almirit. Shfryerjët e mllefit antishqiptarë  të maqedonasve të pa identitet , nuk ishte dashur në asnjë mënyrë të heshtet. Kumanova  sikur nuk ekziston më .

Kumanova po përjeton  ditët më të vështira. Kumanova është bërë sinonim i vrasjeve dhe rrënimit të çdo vlere shqiptare. Vrastari Boban Iliq  dhe bobanet tjerë, mos të kalojnë pa u ndeshkuar për këtë akt qyqarë të një njeriu qyqarë .

Na qëlluan në pushtete do  njerëz  jo të fortë sa duhet  të kombit. Do njerëz të cilët për një cop pushtet dhe për një grusht groshë po i shesin  vlerat tona kombëtare.  Sikur të kishim njerëz  më kredibilë  në pushtete si  në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni , nuk do të kishim pasur gjithë këtë zullum nga armiqët tanë . Nuk do ta kishim as vrasjën e Almirit . Edhe kjo vrasaje do të mbetet në ndërgjën  tonë të vrarë  . Patriotizmi nuk matet për një moment të caktuar. Patriotizmi matet secilën orë, ditë, muaj dhe vite. Këto regjime neokomuniste në Tiranë , Prishtinë dhe Shkup në pushtet më sllavomaqedonasit , nuk janë duke i mbrojtur   mirë  interesat e shqiptareve në  trojët etnike .Mos të lejojmë që vrasjet të na bwhën pjesë e jetës sonë. Mos të mbesim qw pas secilës vrasje apo humbje tw fëmijeve tanë të lutëmi që mos të na përsiten më aktet e tilla. Vrasja e Almirit  është gjaku që nuk  falet….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *