Monday , May 20 2019

Koxijas: Maqedonia mund të shpërbëhet

Në rast të paqëndrueshmërisë, Maqedonia mund të shpërbëhet dhe do të ishte skenari më i keq i ngjarjeve në republikë, tha ministri i Jashtëm grek Nikos Kocijas.

“Ish-Republika Jugosllave e Maqedonisë, pa stabilitet dhe konsensus të shoqërisë mund të bie dhe do të ishte skenari më i keq për ngjarjet në rajonin e Ballkanit,” tha ai në një intervistë për televizionin grek ERT.

Sipas tij, politika më e mirë për të ardhmen e Ballkanit është bashkëpunimi midis Greqisë dhe Maqedonisë, percjell Fakte.

Kocijas kujton se referendumi ishte këshillues dhe se nuk ishte kusht ose parakusht për zbatimin e Marrëveshjes së Prespës të nënshkruar nga ministrat e jashtëm të të dy vendeve.

Sipas ministrit grek, numri i votuesve në Maqedoni arrin në 1.2 milionë, jo 1.8 milion njerëz, siç thuhet në listat e zgjedhësve. Ai theksoi se në 20 vitet e fundit nuk ka pasur pastrim të listave dhe se 300,000 njerëz janë jashtë vendit.

“Kjo është arsyeja pse votat” për “përfaqësojnë një shumicë absolute, pavarësisht nga pjesëmarrja e 37% të votuesve të regjistruar”, përfundoi Kocijas.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *