Monday , April 22 2019

Kosova kërcënon me ndërprerje të dialogut nëse nuk hiqen vizat

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, dhe zëvendësi i tij, Enver Hoxhaj, kanë përmendur mundësinë e ndërprerjes së dialogut me Serbinë nëse Këshilli i Ministrave të BE-së në muajin dhjetor nuk e vendos në agjendë çështjen e liberalizimit të vizave për qytetarët e Kosovës.

Ata e kanë vlerësuar të arsyeshëm ndërlidhjen e këtyre dy proceseve në qoftë se BE-ja nuk e mban pretimin e dhënë për vizat, shkruan gazeta “Epoka e re”.

Sipas tyre, nuk është e drejtë që Kosovës t’i bëhet presion për dialog duke ua mohuar qytetarëve të saj të drejtën për të lëvizur pa viza në Zonën Shengen.

Serbia ndërkaq kushtëzon vazhdimin e dialogut me tërheqjen e taksës së vendosur nga Kosova për mallrat serbe dhe ato nga Bosnja e Hercegovina, kujton Koha.net.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *