Thursday , January 28 2021

Kosova dërgon abetare për shqiptarët në Mal të Zi

Këtë vit, Kosova ka dhuruar 260 abetare për këta nxënës, ndërsa për dallim nga viti i kaluar, këtë vit MASHT ka dhuruar edhe 220 abetare pune si dhe 120 libra për mësuesit në të cilat shpalosen metodologjitë e mësimit.

Ky donacion vjen dhuratë e bashkëpunimit ndërinstitucional të Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve në Mal te Zi dhe Ministrisë së Arsimit së Kosovës.

Bërdyna, siç raporton TV Teuta në Mal të Zi, tha se bashkëpunimi vazhdon edhe këtë vit me qellim që nxënësit që mësojnë në gjuhën shqipe të mos hasin në pengesa në arsimimin dhe kulturën kombëtare.

Ndërkaq, Nimanbegu tha se kjo është dëshmi e bashkëpunimit ndërinstitucional të cilat në fushën e arsimit nuk mungojnë.

“Kosova është gjithmonë pranë nxënësve shqiptarë të Malit të Zi. Ne kemi ngritur zërin dhe tekstet shkollore duhet të përmirësohen dhe të jenë të adekuate për nxënësit shqiptarë”, shtoi Nimanbegu.

Abetarja si dhe libri i mësuesit do të shpërndahen në shkollat shqipe në Mal të Zi në fillim të vitit të ri akademik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *