Tuesday , March 19 2019

Këta janë filmat fitues në DokuFest 2018.

“Distant Constellation”, fitoi çmimin e parë në DokuFest Filmi që paraqet një fantazim të përhumbur, e që le shikuesit e tij të në mes të një shtëpie të pleqve në Stamboll, ku banorët e frikësuar nga lufta gjejnë prehje në vëmendjen e kamerës, një grua me zë kërcitjes tregon rrëfimin e saj personal të gjenocidit armen e një pianist i mashtruar ëmbël performon një kompozim para se ta rrëfejë dashurinë e tij, fiton çmimin e parë si filmi më i mirë në festivalin e filmit DokuFest 2018, në Prizren, percjell Fakte.

Kështu përmbyllet edhe edicioni i 17-të i festivalit që mbahet çdo vit në Prizren dhe mbledhë regjisorë e prodhues filmash nga gjithë bota. Kësaj radhe u shfaqën 260 filma në 10 kinematë e qytetit të Prizrenit. Filmi “Distant Constellation” që u zgjodh filmi fitues për Balkan, u realizua nga regjisorja Shevaun Mizrahi.

Si filmi më i mirë kombëtarë u zgjodh filmi “Në Pritje” “Reflektimi” ishte tema boshte e këtij festivali i cili filloi më 3 gusht dhe në kinematë e Prizrenit u prezantuan mbi 200 filma.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *