Në këtë takim gjithashtu do të flitet edhe për inspekcionet e shumta që e vizituan Gjykatën në javën e fundit, si dhe do të shihet mundësia për të bërë vlerësim urgjent për kandidatët për kryetar të Gjykatës Penale.

Kandidatë për të zënë vendin e kryetarit të Gjykatës janë ai aktual Vlladimir Pançevski, Ivan Xholev dhe Vlladimir Tufegxhiq, por ka spekulim se asnjëri nga ata nuk do të mund të zgjedhet kryetar i Gjykatës./Telegrafi