Friday , May 24 2019

Ivanovi e mbuloi “FYROM”-in me letër të bardhë

Presidenti i Maqedonisë gjorge Ivanov mori pjesë në konferencën ndërkombëtare për ndryshime klimatike në Katovice, Poloni, shkruan Fakte. Në tabelën me mbishkrim para tij shkruante (Former Yugoslav Republic of Macedonia”, por ivanov me një letër të bardhë mbuloi fjalët e para duke lënë hapur vetëm “Republic of Macedonia”.

Maqedonia ka nënshkruar Marrëveshjen e Resnjes me Greqinë me të cilën emri i vendit ndryshon në “Maqedonia Veriore”, dhe në rrjedhë janë ndryshimet kushtetuese në Kuvend. Ndërkohë Ivanovi kundërshton ashpër ndryshimin e emrit duke akuzuar qeverinë për tradhëti kombëtare./FAKTE

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *