Thursday , August 5 2021

Itali: Treni përplaset me kamionin, 2 të vdekur dhe 20 të plagosur (foto)

Një aksident i rëndë hekurudhor ka ndodhur në Itali gjatë natës së shkuar. Një tren i linjës rajonale Torino-Irvea -Aosta është përplasur me një automjet të tipit Tir rreth orës 23.30 të natës së shkuar, përcjell Fakte.

Aksidenti ka shkaktuar 2 viktima njëri prej të cilëve është makinisti i trenit, e rreth 20 të plagosur, 3 prej të cilëve në gjëndje të rëndë.

Ngjarja ka ndodhur në afërsi të komunës Caluso, në zonën e quajtur Area, e në një kalim hekurudhor me nivel.

Sipas hetimeve të para automjeti i tipit Tir i nisur nga Republika Çeka e që  transportonte kontainer ka hyrë në kalimin hekurudhor duke shembur traun pengues dhe pse semafori sinjalizonte mbërritjen e trenit. Treni është përplasur fuqishëm me automjetin Tir dhe tre prej vagonave të tij kanë dalë jashtë shinave.

Sipas drejtorisë hekurudhore italiane treni rajonal i nisur nga Torino përbëhej nga 4 vagona dhe transportonte rreth 40 pasegjerë.

Dy viktimat janë makinisti i trenit Roberto Madau, 61 vjeç dhe një nga personat që shoqëronte  ngarkesën që transportonte automjeti Tir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *