Monday , April 19 2021

Grubi: Marrëveshja është afër, sot ose nesër shpallim zgjedhjet më 11 dhjetor

“Dallimet janë minimale, ata mund të tejkalohen dhe sot të arrihet marrëveshje përfundimtare”, tha përfaqësuesi i BDI-së, në raundin e sotëm të bisedimeve për dalje nga kriza politike, Artan Grubi, transmeton Fakte.

“Bisedimet po zhvillohet në atmosferë konstruktive. Dallimet janë shumë minimale dhe jemi afër marrëveshjes. Shpresoj se do të arrijmë marrëveshje sot ose më së vonti nesër, ndërkaq datë e vetme e mundshme për zgjedhje për këtë vit është 11 dhjetori”, tha Grubi.

Nikolla Todorov nga VMRO – DPMNE, thotë se LSDM, vazhdimisht i refuzon propozimet, ndërkaq partia e tyre është vazhdimisht konstruktive dhe jep propozime që të arrihet zgjidhje përfundimtare.

“Kryesisht, bisedohet për dy punë. Njëra është që pas mbarimit të zgjedhjeve të përfundojë Qeveria e Përzhinës dhe puna e dytë nuk mund të bëhet keqpërdorim dhe pastrim partiak masiv në MPB” , tha Todorov.

Ai shton se nëse LSDM, i pranon këto dy, sipas tij, parime racionale, sot do të arrihet marrëveshje, transmeton Portalb.

Sipas përfaqësueses së LSDM-së, Radmilla Sheqerinska, megjithatë, VMRO – DPMNE, ikë nga zgjedhjet e rregullta dhe nga Marrëveshja e Përzhinës.

“Vlerësoj se Maqedonisë sa më shpejtë të jetë i mundur i duhen zgjedhje korrekte dhe demokratike dhe për atë propozojmë zgjidhje dhe nuk hapin çështje të reja”, thotë Sheqerinska.

Përndryshe, bisedimet e partive politike po zhvillohen në Klubin e Deputetëve, ndërkaq marrin pjesë edhe përfaqësuesit e Delegacionit Evropian në Shkup dhe ambasadori i SHBA-së, Xhes Bejli. /Portalb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *