Wednesday , February 20 2019

Grubi: BDI-ja do të dorëzojë kërkesën për impiçment ndaj Ivanovit

Për partinë shqiptare në pushtet BDI vendimi i presidentit Gjorge Ivanov për mos nënshkrimin e dekretit të marrëveshjes për Çështjen e Emrit, ishte i pritur si dhe ata si parti politike nuk do ta lejojnë uzurpatorin e shtetit ta suspendoj punën e Kuvendit të Maqedonisë.
 
Gjithashtu BDI po përgatitë interpelancë për shkarkimin e Ivanovit, deklaroi deputeti Artan Grubi.
 
“Ne si BDI qysh gjatë bllokimit të Ligjit për gjuhën shqipe, kemi shkruar tekstin për interpelancë(impiçment) të z. Ivanovit, dhe teksti është gati dhe presim momentin e duhur për ta dorëzuar në procedurë të Kuvendit, që të fillojë procedura për shkarkimin nga detyra të z.Ivanov”.
Grubi shtoi se kjo nismë për tu jetësuar është pak e vështirë për shkak të mungesës së dy të tretave në Kuvend, gjegjësisht 81 vota.
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *