Wednesday , August 4 2021

Gjykata e Apelit e shfuqizoi vendimin, Ahmeti dhe Xhaferi duhet të dëshmojnë përsëri kundër Bogoevskit

Gjykata e Apelit në Shkup hoqi vendimin pas padisë për shpifje dhe fyerje ndaj ish agjentit të zbulimit Sllobodan Bogoevski, paraqitur nga Ali Ahmeti dhe Musa Xhaferi, njofton agjencia e lajmeve Makfax. Gjyqtarët nga gjykata e shkallës së dytë lëndën për çështjen për procedurë të mëtejshme e kanë kthyer rigjykim. Kjo do të thotë që njerëzit e parë të BDI-së që nga fillimi në gjykatën civile në Shkup duhet të dëshmojnë se Sllobodan Bogoevski i shpifi dhe se ata kishin dëmtuar nderin dhe reputacionin e tyre, përcjell Fakte.

Sipas informatave, gjyqtarët e apelit kanë konfirmuar se gjykata e shkallës së parë ka kryer një sërë shkeljesh gjatë procedurës. Ata arritën në përfundimin se gjendja faktike me të cilën u arrit vendimi ishte jo i plotë dhe se paditë e Ahmetit dhe të Xhaferit ishin të paqarta.

Gjykata dështoi të vepronte, ndërsa ishte e detyruar të vepronte në përcaktimin e dëmit të mundshëm të shkaktuar nga shpifja e supozuar. Në vendimin e gjyqtarëve të trios nga Gjykata e Apelit në Shkupit, ai shkruan se megjithëse i pandehuri nuk pajtohej me kërkesën e tërhequr për dëmet, gjykata hyri në debat dhe vendosi pa marrë vendim.

Ali Ahmeti dhe Musa Xhaferi e kanë paditur Sllobodan Bogoevski për fyerjen dhe shpifjen e dëshmisë së tij para Gjykatës së Rrethit në New York për rastin “Magjar Telekomit”. Si dëmshpërblim në këtë proces, Ahmeti pretendoi 3 milionë denarë dhe Xhaferi 2.5 milionë denarë, por më vonë e hoqën dorë nga pagesat e kompensimit dhe kanë kërkuar që Bogoevski t’ju kërkoj falje. /Telegrafi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *