Friday , May 24 2019
A demonstrator waves the French flag onto a burning barricade on the Champs-Elysees avenue with the Arc de Triomphe in background, during a demonstration against the rising of the fuel taxes, Saturday, Nov. 24, 2018 in Paris. French police fired tear gas and water cannons to disperse demonstrators in Paris Saturday, as thousands gathered in the capital and staged road blockades across the nation to vent anger against rising fuel taxes and Emmanuel Macron's presidency.(AP Photo/Michel Euler)

Fitojnë francezët, qeveria e Macron tërhiqet nga vendimi për rritjen e çmimit të karburanteve

Pas më shumë se 3 javësh protesta të pandalshme në Francë nga qytetarët e quajtur “Jelekët e Verdhë” kundër rritjes së çmimit të karburanteve, qeveria e Macronështë tërhequr nga vendimi.

Lajmi për hapin mbrapa të qeverisë franceze është dhënë mëngjesin e sotëm dhe mendohet se ka ardhur pikërisht nga reagimi edhe i ashpër i protestuesve, të cilët kundërshtuan me ngulm rritjen e çmimit të naftës dhe benzinës.

Macron kishte parashikuar që nga 1 janari i vitit 2019 çmimi i naftës do të rritje me 6.5 centë dhe ai i benzinës me 2.9 centë.

Por rezistenca qytetare ishte e madhe, çka solli edhe pezullimin e vendimit të paktën për disa muaj.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *