Filloi regjistrimi i nxënësve në shkollat e mesme

Në të gjitha shkollat e mesme të vendit ka nisur regjistrimi i gjysmë maturantëve. Per here të pare dyert per ta i hapi edhe shkolla e mesme ne Saraj ne te cilen pritet te funksionojne б paralele, 4 të drejtimit gjimnaz dhe dy ekonomi.

“Kjo per ne, per rajonin tone është shumë mirë pasi i gjithë dërveni e kemi shumë afër këtu, nuk do të shkojmë në shkollat e largëta. I bej apel të gjithëve të vijnë këtu qëjanë nga ky rajon”.

“Per mu paraqet një lehtësim shume fce madh. Kemi shume perplasi qe e kemi shkollen afer”

“Të intегеѕиаг ka nga të gjitha anët e Komunës së Sarajit ndërsa komisionet vazhdojnë me procedurat e regjistrimit të nxënësve në këtë shkollë dhe siç është paraparë nga Ministria e Arsimit janë б klasë ose б paralele. Të gjithë ata nxënës që jane duke u regjisrruar dhe jane ne procedure të regjisbrimit duhet ti plotësojnë kushtet, 60 pike në bazë të normativës dhe ligjet që parashikohen per arsim të mesëm”, u shpreh Bedri Gjureci, ushtrues detyre-drejtor i shkollës së mesme “Saraj”.

Ndërsa nga Unioni i Nxënësve shqiptar i kanë bërë thirrje semi-maturantëve shqiptarë që të mos regjistrohen në paralelet maqedonase vetëm e vetëm per të mbushur numrat.

Apelojmë deri tek nxënësit që regjisrrimet e tyre ti bëjnë nëpër paralelet shqipe ngaqë disa vite me radhë po vërehen problematika të shumta sidomos tek shkolla e mesme Arseni Jovkov dhe ajo Cvetan Dimov ku nxënësit shqiptar janë të detyruar te regjistrohen ne paralelet maqedonase shkaku qe nuk ka paralele te mjaftueshme në gjuhën shqipe”, tha Majlmda Qilafi, Unioni i nxënësve shqiptar- Shkup.

“Për vitin shkollor 2016-17 janë paraparë 8 paralele, katër paralele të drejtimit teknik ekonomik edhe katër paralele të drejtimit sekretar afarist që domethënë numri është i mjaftueshëm…Jemi të njoftuar me lëvizjen e tyre edhe pse vitin e kaluar nxënësit shqipfcar nuk kanë pas interesim per tu regjistruar në paralelet në gjuhën maqedonase”, deklaroi Nazmi Rrahmani, zv/drejtor i Sh.M Arseni Jovkov.

Regjistrimi do të vazhdojë edhe nesër ndërsa afati i dytë dhe i tretë do tëjetë i hapur më 4 korrik dhe 24 gusht. Nga Lidhja e Arsimtarëve shqiptarë u bëjnë thirrje prindërve që fëmijët ti dërgojnë edhe në shkollat me drejtime profesionale si: makineri, elektroteknike, komunikacion, postë dhe optikë të syve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *